Poradna Mora Top VEGA10E.N042MAX

Autor: | Vloženo: 07.10.2014 000 15:14 | Témata: Poradna Mora Top VEGA10E.N042MAX

Ještě jednou dotaz ohledně způsobu zapalování.

Dobrý den.
Mě se jedná o to, při kterém zapalování teče dříve teplá voda. U předchozího dotazu zájemce, nebylo odpovězeno.U hydrogenerátoru určitě chvilku trvá než naskočí jiskra k zapálení plynu, to zn.proteče nějaké množství studené vody. U způsobu bateriového je zapálení plynu rychlejší, nebo né??? Nakonec by mne zajímalo, které zapalování je spolehlivější pro dlouhodobé používání dle zkušeností, (cizí výrobce důležitých součástek zapalování, ovšem šetří to plyn). Děkuji za vstřícnou odpověď.

  • 7. října 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, pro komfort je nejlepší nejjednodušší řešení, tzn. věčný plamínek. Ten udržuje vyměník neustále minimálně teplý a ihned po otevření baterie nabíhá do provozu hlavní hořák. Ale už v této chvíli teče z vyměníku odražená voda. Navíc opravy tohoto typu zapalování jsou levnější a málo časté. A spotřeba plynu věčného plamínku nepřesáhne hodnotu 1,5 m3/měsíc. Tzn. cca 250,- Kč/rok navíc proti bateriovému, nebo hydrogenerátorovému zapalování. Zvažte, zda tento výdaj navíc stojí za případné komplikace s bezplamínkovými verzemi.

    Daniel Coufal
    GAS-TM s.r.o.
    Vaše centrum varné a topné techniky
    www.gas.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (9)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.